Elin 12 vuotta arkea whippetin kanssa. Erityisesti vanhemmilla päivillään se oli kova poika makoilemaan. Muistan huvittuneena, kun sillä oli oma peti lämpöpatterin vieressä ja peiton alle piti päästä aina niin, että peräaukko jäi ulkopuolelle. Kaasuvaaran takia, luonnollisesti.

Nyt vasta tajuan, etteivät nämä nukkumisrituaalit olleet vielä mitään. Minulla ei ollut aavistustakaan ennen viime vuoden kevättä, että on olemassa koirarotu, jonka edustajat osaavat niin täydellisen relaamisen taidon, kun vaan mahdollista on. On ollut kyllä monen ihmettelyn ja (salaa) naureskelun paikka! Netin keskustelupalstoilla on tullut vastaan toinen toistaan ihmeellisimpiä otoksia lepäävistä mäyräkoirista ja kun tuo omakin on aikamoinen rentoutumisen mestari, niin uskottava se on! Olen todellakin ottanut itselleni edustajan rodusta, jonka aion nyt julistaa CHILLAILUN MAAILMANMESTARIKSI! Tässä perusteluni:

1) Lepo on paikallaan usein ja erityisesti aina kun vähänkin siltä tuntuu. Ei mitään väliä, missä paikassa, missä tilanteessa, mihin aikaan.

toimistohertta1-normal.jpgIMG_3566-normal.jpg

2) Kaikenlainen akrobaattisuus kuuluu ehdottomasti lepäilyyn. Lepoasennot eivät luonnollisestikaan ole mitään normaaleja pötköttelytilanteita, vaan haetaan ne haastavat, erikoiset, hankalatkin paikat, erityisesti jos se on jotenkin palkitsevaa, esimerkiksi pienellä (suurella) vaivannäöllä on mahdollista saavuttaa lisälämpöä.

3) Mikäli vaan lepäilyyn saadaan sekoitettua palveluskuntaa kaksijalkaisista, sen paremmin. Eli pyydetään reilusti sieltä apuja mieluisan nukkumispaikan - ja asennon saavuttamiseksi. Mitä enemmän saadaan vaan porukkaa tähän tehtävään mukaan, sen parempi on lopputulos!

IMG_1673-normal.jpgIMG_1625-normal.jpg

4) Parhaat chillailut saadaan tietenkin ihmisille tarkoitetuissa leposijoissa, lakanoissa ja petivaatteissa. Tämähän nyt on itsestäänselvää. Myöskin saavutetuista, hyväksi todetuista lepopaikoista pidetään kiinni viimeiseen asti. Esim. aamulenkille kutsu sateisena syysaamuna klo 7 on täysin oikeutettua sivuuttaa. Ainakin pari tuntia on aivan kohtuullinen aika esittää kohtausta näytelmästä "nakki katosi lakanoihin".

5) Chillailuun voi vaivihkaa heittäytyä (kirjaimellisesti) myös esimerkiksi yllämainitussa tilanteessa. Pakkasessa tai muuten vaan ikävässä olotilassa tapahtuvaa niin sanottua mäyräkoiran pakkoulkoilutusta voi hyvin välttää heittäytymällä kyljelleen pihalla. Chillailua sekin. Mielellään niin, että mahdollisimman moni naapuri ja muu ohikulkija näkee tilanteen ja ymmärtää olla yhteydessä liittoon. Yleensä ulkoiluttaja ymmärtää yskän eikä suorita tätä pakkotoimenpidettä toiste. Haluaisinpa nähdä sen muun rotuisen koiran, joka tällä tapaa uskaltaa chillailla ja saman aikaisesti heittää palvelusväelle tiukan haasteen: minen muuten liiku jos ei kelit ja eväät parane!

laturin%20l%C3%A4hell%C3%A4-normal.jpgtyynyll%C3%A4-normal.jpg

6) Kaiken tämän maailmanluokan chillailun hoitamisessa ja ylläpitämisessä on luonnollisesti riskinsä. Sitä voi nimittäin välillä joutua hieman kyseenalaisiin ja ikäviin tilanteisiin, joista ei välttämättä itse selviydy niin sanotusti "puhtain paperein". Nämä ovat luonnollisesti hieman noloja tilanteita. Suhteellisen yleisiä noloja tilanteita ovat mm. mäyräkoira jumissa pussilakanan sisällä sekä mäyräkoira jumissa sohvan ja seinän välissä. Näistäkin selvitään, mutta valitettavasti ei ihan ilman turhia näsäviisaita kommentteja..