herttaesittely1-normal.jpg

 

Speksit puhuvat puolestaan. Ei ole kiloilla, senteillä eikä muillakaan maallisilla ja mitattavilla mitoilla tyyppi pilattu. Mutta henkinen tassunjälki on mittava. Se on niin mittava, että heikompia hirvittää ja moni lankeaa polvilleen. Askeleen mittakaan ei ole moneen muuhun nelijalkaiseen verrattuna mainittavan pitkä, mutta se asenne, se elämänote siellä takana, se on valtava. Ehkä joskus ajattelit nauravasi näille tyypeille, ehkä jopa pienen pyrskähdyksen oikeasti päästitkin. VÄÄRIN! Näille ei naureta, ei tyristä eikä pyrskähdellä. Nämä otetaan tosissaan. Jos et niin tee, palaute on taattu. Voit rakastaa, suukotella, palvoa, hellitellä, mitä vain. Mutta! Nämä otetaan tosissaan. Näiden ulkoisilta mitoiltaan pienten nakkuraisten sisällä on niin iso tyyppi, että nahkat ja raamit natisevat koko ajan niin kuin nauravat nakit uunipellillä. Ja välillä se iso tyyppi kerta kaikkiaan rävähtää sieltä ulos.

Mitään luonnehirviöitä nämä eivät tietenkään ole. Päinvastoin, upeita luonteita toinen toisensa perään. Mutta se omanarvontunto! Tuo pieni olento lattianrajassa on itse asiassa aika kingi. Kun jotain tarvitsee, mäyriäinen on tottunut sitä saamaan.. Mitä tahansa, missä tahansa, kuten

*  ruokaa

*  herkkuja

*  ruokaa

*  haleja

*  sohvalle, sänkyyn, nostatko ole hyvä ja laita sitä telkkaa pienemmälle

*  peiton alle sänkyyn

* leikkiä, ulkoilua ja muuta toiminta

* peitto on huonosti klo 03:45, autapas ihminen siinä äläkä vaan kuorsaa

* tuo koira/orava/rusakko/naapurin eukko tuijottaa minua ja on ehdottomasti minun alueellani, tästä saat ja tästä, ettäs kuulit!

Ja me olemme mukana, palvelemme ja autamme. Koska emme voi olla tottelematta. Koska emme vaan kerta kaikkiaan pysty. Emmekä halua.