Alkukesäkuu on ollut mäyräkoiralle pienoinen pettymys. Auringon lämpöä on hartaasti odotettu, sen säteitä suorastaan metsästetty, on tehty kevätjuhlaliikkeitä jotta saataisiin edes kuononpää auringon kutsuvaan valoon. Joka iltapäivä samat maneerit: kun palveluskunta tulee töistä, mäyräkoira syöksyy takapihan ovelle suurin toivein: onko tänään, olisiko tänään, voisiko olla? Mutta eipä ole juuri ollut. Kirsunkärjellä on suvaittu tarkistaa pihamaalla vallitseva ilmanlaatu - ja äkkiä täyskäännös ja takaisin sisään! Pissahätäkin unohtui. Yllättävän pitkään muuten voidaan pidätellä hätää, kun on todettu, että vallitseva säätila ei miellytä. Tyyppi kääntyy ympäri nopeammin kuin pöydältä putoavan ruokapalan perään syöksyessään. Katoaa takaisin peittonsa alle tai esittää kreikkalaista patsasta piilossa sohvapöydän takana.

Aamut ovat pahoja muutenkin, varsinkin jos niihin liittyy tuo korkeimmin aistein todettu vääränkoiranilma. Mäyräkoiran saa kaivella peittojensa alta esiin. Se on yhtä löysää möykkyä, joka ei edes seiso omilla jaloillaan, kun sen nostaa lattialle. Kiinnostus aamukävelylle ja säätilaa ihmettelemään on tasan nolla. Tällä viikolla tuli vastaan ihan viimeinen turn off, kun aamuna eräänä tuli taivaan täydeltä räntää - juhannusviikolla! Mäyräkoiran ilme oli paljon puhuva. Voin kertoa, ettei tehtäväni houkutella sitä lämpimistä vällyistä aamukävelylle kello 07:00 ainakaan tästä kokemuksesta helpottanut...

ilme-normal.jpg

Suomen Mäyräkoiraliiton sivuilla todetaan, että "Satoi tai paistoi, mäyräkoira on aina valmis liikkumaan." En ole kyllä vielä valmis allekirjoittamaan tuota väitettä liikkumisesta sateella. Ellei liikkumiseksi tässä tarkoiteta palvelusväen ulos nostamaa mäyräkoiraa, sen perässä vetämistä, houkuttelua ja lahjomista, etenemistä pienin askelin.. Tosin nyt on menossa elämässäni vasta ensimmäinen mäyräkoira, joten voihan tästä tilanne vielä muuttuakin. (tuskin..) Mutta tämä ainakin tietää jollain korkeamman ymmärryksen taktiikalla jo omaan petiinsa peiton alle, että tänään en nouse, koska siellä on vääränkoiranilma! Eli sataa vettä/liikaa pakkasta/pohjoistuuli ja puhuri/räntää tai jotain muuta, joka tuntuu kertakaikkiaan ikävältä. Pitäkää aamukävelynne ja pissalenkkinne, meikämäyrällä meni fiilis..!