Mäyräkoira on niin väsynyt. Keskikesän juhlan aikana se on ottanut lukemattoman määrän askeleita pysyäkseen isompiensa, niin kaksi- kuin nelijalkaisten perässä.  Se on muutoinkin kuluttanut mielettömän määrän energiaa. Se on tutustunut uusiin ihmisiin ja koiriin. Se on pussaillut enemmän ihmisiä kuin koko alkuvuoden aikana ja prosessoinut tuoksu- ja muita merkkejä muista nelijalkaisista kovalevy kuumana. Se on tarkkaillut oman väen tulemista ja menemistä, kulkenut perässä otsa hienoisessa rypyssä ja yrittänyt säilyttää näköyhteyden. Se on jännittänyt yksin jäämistä ja iloinnut jälleennäkemistä viiden minuutin päästä kuin olisi ollut rakkaistaan erossa viikkokausia.

IMG_4057-normal.jpg

Mäyräkoira on kerjännyt. Luoja tietää miten paljon se on keskittynyt, hiljaa odottanut, katseella pyytänyt, nenällä tuoksutellut ihania grilliherkkujen tuoksuja. Se on odottanut ja toivonut makupalaa ihan väsyksiin saakka! Sen niska on jumissa ja silmät verestävät sen tapitettua ylöspäin tuntikausia.

Mäyräkoira on odottanut kissan paluuta jokainen lihas valmiina salamannopeaan syöksyyn kissan perään. Kissan, joka kävi paikalla, mutta poistui yllättävän nopeasti. Sitä on odotettu ja sen perään on kitisty. Pallo- ja palikkapeleihin osallistumista on odotettu suurella innolla. Mäyräkoira on ilolla ja innolla syöksynyt kaiken liikkuvan perään, mutta ei silti ole saanut jostain syystä osallistumisoikeutta pallopeleihin...

a-esteelle2-normal.jpg

Mäyräkoira on siis todella väsynyt. Sen unirytmi on mennyt ihan sekaisin. Aika monet päiväunet ja välilevot ja ettoset ja alkuillan loikoilut jäivät välistä! Niitä otetaan takaisin koko loppukesäkuu.. Se on ollut ihailemassa keskiyön juhannuskokkoa, tassutellut kosteassa kesäyön nurmikossa ja kiivennyt välillä syliin pötköttelemään. Se on innostunut kauniin värisistä ja houkuttelevista agilityesteistä ja kiivennyt puomille kieli keskellä suuta ihailemaan maisemia täysin normaalista poikkeavasta kuvakulmasta. Se on lähtenyt rohkeasti kiipeämään a-esteelle ja mennyt tutkimaan, onko tunnelin päässä valoa. Se on käynyt metsässä juoksemassa kavereiden kanssa ja yksin, ihmetetellyt uusia tuoksuja ja maisemia.

puomilla3-normal.jpgputkesta-normal.jpg

Ja kyllä, mäyräkoira on nyt tosiaankin hyvin, hyvin väsynyt...