Vanhan myytin mukaan omistaja alkaa vähitellen muistuttaa lemmikkiään - tai päinvastoin.. Voi olla, ettet muistuta mäyrinkäistäsi niinkään ULKOISILTA ominaisuuksiltasi - mutta se, miten olet omaksunut rakkaasi tavat, kertoo tuhat kertaa enemmän...


1. Ruumiintoiminnot ja hygienia.

Kierrät vessaa ympäri, astelet eteen ja taakse, nostelet käsiäsi ja jalkojasi. Ehkä jopa poistut pari kertaa koko kopperosta vai mennäksesi sinne hetken päästä uudelleen. Nostat ja lasket pytyn kantta ja ihmettelet vessan kalusteita kuin et olisi ikinä nähnyt niitä. Lopulta saat istuuduttua pöntölle, mutta pyörit siinäkin vielä levottomasti ja pudotat vessapaperirullan lattialle. Poistuessasi pyyhit tomerasti ja ylikorostaen jalkasi vessamattoon ja nostat ylpeänä nenäsi kohti kattoa. Et pese käsiäsi. Et pidä muutenkaan peseytymisestä etkä kastumisesta. Saunapäivät tosin ovat mieleesi, koska olet kova saunomaan. Yrität silti livahtaa löylyistä pesemättä itseäsi.


palapeli.jpg


2. Lepo.

Makaat sohvalla niin, että jalkasi ovat selkänojalla ja pääsi roikkuu sohvan reunan yli. Välillä päästät äänekkään paukun, jonka jälkeen katselet paheksuvasti muita läsnäolijoita. Saatat myös tuijottaa huolestuneena takapuoltasi kuin odottaen mitä sieltä seuraavaksi tulee. Vaihdat usein asentoa niin, että saat valloitettua parhaat paikat ja ennen kaikkea mahdollisimman paljon tilaa. Jos joku kommentoi negatiivisesti sohvanvaltaustasi, tuijottelet vaan suloisesti ja osoittelet mahaasi rapsutusten toivossa. Suosikkiohjelmiasi tv:ssä ovat luontodokumentit, kuten "Oravan vuosi".

Sängyssä pyrit nukkumaan poikittain, mutta välillä kierrät itsesi sikiöasentoon tiukalle kiepille. Mikäli peittosi menee ruttuun tai tyyny putoaa lattialle, herätät puolisosi tai lapsesi korjaamaan tilanteen, koska feng sui on tärkeä eikä ilman peittoa pysty nukkumaan. Mikäli sinua ei nukuta, pidät huolen siitä, että myös koko muu perhe pysyy hereillä. Haiset edelleen mahdollisimman paljon.


IMG_1622.jpg


3. Syöminen ja ravinto.

Kun sinulla on nälkä, muistat tuoda tämän asian esille koko ajan. Syötyäsi unohdat heti syöneesi ja alat taas kuumeisesti etsiä lisää ruokaa. Kaivelet kaapinpohjilta sinne unohtuneita tähteitä ja leivänmuruja. Kun joku perheenjäsenistäsi on syömässä, istut häntä vastapäätä ja tuijotat silmät revähtämättä kunnes ruokailija antaa periksi ja työntää lautasensa sinulle. Mikäli tämä ei toimi, houkuttelet syöjän huomion hetkeksi toisaalle ja nappaat ruoan lautaselta. Mikäli jäät tästä kiinni, tuijottelet vihellellen kattoon tai yrität syyttää muita perheenjäseniä, kuten koiraa. Säilytät leipää lämpöpatterin ja seinän välissä ja järsit iltaisin kuivuneita leipäpaloja. Et ymmärrä ihmisiä, jotka ovat dieetillä tai kasvissyöjiä. 

Saatat toisaalta olla hyvin nirso. Nirpistelet nenääsi perusruokien äärellä ja pyydät jotain herkullisempaa. Kun muu perhe syö, alat kuitenkin kadehtia heidän annoksiaan. Olet varma, että heillä on jotain parempaa kuin sinulla.


katse%20heijastus.jpg


4. Liikunta ja ulkoilu.

Kyttäät kaikkea ulkona liikkuvaa. Alat huudella heti kun pääset ulko-ovesta pihalle, jotta naapurinkin rouva varmasti ymmärtää, että lähdit liikkeelle. Poukkoilet tien laidalta toiselle, vaikka et olisi humalassakaan. Erityisen hienoa on, jos saat jonkun pyöräilijän menettämään tasapainonsa. Välillä syöksähtelet juosten spurtteja eteenpäin ja saatat pudota kontillesi maahan tutkimaan ojanpientareita. Tunnet kummallista viehtymystä roskia ja muita jätöksiä kohtaan. Tuijotat vastaantulijoita, jähmetyt paikallesi tai syöksyt muita ihmisiä vastaan. Kun löydät jostain aurinkoisen paikan, heittäydyt siihen paistattelemaan. Kun näet jotain mielenkiintoista autoillessasi, avaat ikkunan ja huutelet ohikulkijoille. Sateesta, tuulesta ja pakkasesta et pidä. Jos joudut lähtemään ulos huonolla säällä, teet asiasta kauhean numeron. Kun saat tarpeeksesi, istut ahterillesi ja lukitset itsesi lootusasentoon. Sinut kannetaan pois.


IMG_1601.jpg


5. Kodin askareet.

Silloin harvoin kun et nuku, liikuskelet ympäriinsä asuntoa ja osallistut kaikkiin kodin toimintoihin ja askareisiin. Kun puolisosi alkaa imuroida, heittäydyt lattialle ja tarraudut imurin suuttimeen selättäen sen pienen taistelun jälkeen. Mulkoilet sinua epäuskoisena tuijottavaa puolisoasi. Kun vaihdat lakanoita sänkyyn, et voi vastustaa kiusausta heittäytyä puhtaisiin lakanoihin pieremään ja piehtaroimaan. Olet lakannut käyttämästä astianpesukonetta, koska nuolet kaikki astiat käytön jälkeen ja nostat ne takaisin kaappiin. Tunnet tarvetta vahtia elinympäristöäsi. Kyttäät verhojen takana naapureittesi menemisiä ja tulemisia ja pidät niistä kirjaa. Huutelet tuuletusluukusta hävyttömyyksiä ja jätät erilaisia viestejä rappukäytävään ja naapurin postilaatikkoon. Kanniskelet mielelläsi kotona erilaisia pehmeitä esineitä. Jäät monesti kiinni vohkittuasi lasten komerosta villasukkia. Syytät muita siitä, että vaatteita häviää tai niissä on reikiä.


t%C3%B6ttero.jpg


6. Mielentila.

Jos et saa ostaa kaupassa haluamaasi asiaa, tai suosikkipaidassasi ei ole sinun kokoasi, alat mököttää. Käyt sotkemassa sovituskopin peilin huulipunalla ennen kuin poistut kaupasta ja vedät vaaterekistä alas muutaman puseron. Mikäli anoppisi ei tuo tuliaisena lempisuklaatasi, alat mököttää. Keität hänelle kahvit tuplapuruilla ja toteat, että itse et viitsikään tällä kertaa juoda. Kun puolisosi pakottaa sinut ulos pakoiltuasi pakkasta viisi päivää peittojen alla, alat mököttää. Olet kompastuvinasi lumipenkkaan ja jäät makaamaan.

Kun asiat sujuvat mieluisasti, olet yhtä hymyä.


crumpymusta.jpg


7. Perhe, ystävät ja läheiset.

Kuuntelet ystäväsi puhetta kuin et olisi koskaan kuullut mitään kauniimpaa. Et saa tarpeeksesi hänen sanoistaan. Vastavuoroisen kommunikoinnin sijaan unohdut moneen kertaan tuijottamaan keskustelukumppaniasi pää kallellaan. Kun puolisosi käy viemässä roskat, olet odottamassa hänen paluutaan ulko-ovella, niin kuin et olisi nähnyt häntä aikoihin. Kun olet hyvällä tuulella, näytät sen. Kun olet huonolla tuulella, näytät senkin. Näytät ylipäänsä paljon tunteita. Rakastat läheisyyttä etkä osaa nukkua yksin. Haluat olla kotisi ja perheesi keskipiste ja teet kaikkesi saavuttaaksesi tämän aseman.


pieni%20koira%20iso%20sielu.jpg


Tuomio: Mikäli tunnistat itsesi ja arjen toimintasi yhdessä tai useammassa kategoriassa - ONNEA! Alat päästä sisään mäyrinkäisten maanläheiseen ajatusmaailmaan. Alat siis vähitellen ymmärtää ja oppia mistä tässä maailmassa on kyse ja miten se pyörii: HÄIKÄILEMÄTTÖMYYDELLÄ, ITSEPÄISYYDELLÄ ja VAHVALLA TAHTOTILALLA! Omaa napaa unohtamatta. Kaiken tämän lisäksi osaat vilpittömästi rakastaa. Jatka samaan malliin!