Onnea on olemassa

-onni voi tulla pienessä paketissa!

Uskomatonta, mutta totta se on - Hertta on jo kaksi vuotta! Tuntuu, kuin olisimme aloittaneet taipaleemme ihan juuri, viime viikolla - ja sitten taas toisaalta tuntuu siltä, että Hertta on kuulunut kalustoon aina.

Niin tai näin, se on mukana kuin peräpukamamäyräkoira, kaikessa elämässä! Arjessa ja joskus vähää juhlassakin, harrastuksissa ja laiskottelussa. Kun jännityksestä jäykkänä hain ensimmäisen mäyräkoirapentuni kotiin, en olisi voinut ikinä uskoa, miten mahtavan tyypin elämään saisinkaan. Miten hyväluonteisen, rauhallisen mutta samalla iloisen tyypin sain ilostuttamaan elämääni!

sohvalla3.jpg

Mäyräkoiralla on aina kaksi puolta, tosin joillain yksilöillä ne puolet näkyvät vahvemmin kuin toisilla... mäyrinkäinen ei ole koskaan yksiselitteinen eikä yksiulotteinen. Onneksi tämä ensimmäinen mäyräni on kuitenkin mitä kiltein, vaikka välillä se toinenkin puoli toki löytyy..Välkyksikin sitä on pakko väittää. Tosi nopeasti se nappaa asiat, joita esim. rally-tokoa varten harjoitellaan. Kun palkkio on mieluisa, ei montaa toistoa tarvita, kun Hertta on jo juonessa mukana. Tosin pidän mäyräkoiria fiksuina ylipäänsä! Niillä ei ole sisäsyntyistä tarvetta miellyttää (ketään), ja tämä on yksi syy, miksi ne ovat niin mahtavia! Palkkio ja onnistumisen ilo vaikkapa onnistuneesta treenistä tai uuden asian oppimisesta on tällöin kahta arvokkaampi! Ja sitäpaitsi, olen huomannut, että kun mäyräkoiran luottamuksen ja sydämen saa puolelleen, tämä luottamuksellinen suhde tuntuu kestävän ja koko ajan vaan vahvistuvan..!

Olen siis hyvin, hyvin onnekas ja etuoikeutettu päästyäni tutustumaan ja elämään mäyräkoira-arkea.

Synttäreitä juhlitaan moneenkin otteeseen... "Mummin" kanssa samana päivänä syntynyt Hertta viettää kaksivuotispäiviä tietenkin samassa yhteydessä mummin kanssa, mutta myös kaverin kanssa on juhlittu. Rakas Kaapo kävi vierailulla ja pari herkkupalaa tuli tässä yhteydessä nautittua.


syntt%C3%A4rit4.jpg


Pehmoisten onnentoivotusten myötä oli Kaapolla tuomisena mieluisia muistamisia Hertalle!


syntt%C3%A4rit3.jpg


Ja kaverit pusuteltiin tietenkin heidän lähtiessään!


syntt%C3%A4rit2.jpg


Siispä onnea ja pitkää ikää rakkaalle Hertalle!