Tunnetko, kuinka arki ahdistaa? Sydäntä puristaa, pulssi hakkaa ylikierroksilla. Silmiä särkee ja päätä jomottaa. Pitäisi jaksaa, jaksaa, jaksaa. Työpinot kaatuvat päälle ja imuri on odottanut eteisessä muutaman päivän. Kauppaankin pitäisi mennä ja rahat on vähissä. Elämä tuottaa jatkuvasti vastoinkäymisiä, eivätkä odotukset täyty. Se on arkea!

Mäyräkoiraterapian avulla saat helpotuksen oloosi! Saat itsellesi rauhan ja tyyneyden, joka kantaa päivästä toiseen, pari tuntia nyt ainakin kerrallaan..

Noudata näitä ohjeita tarkasti. Keskity siihen, mitä teet. Tunne joka solullasi ja aistillasi. Avaa itsesi ja anna lämmön ja rauhan tulla sisääsi! Voit parantaa omaa onnellisuuttasi ja hyvinvointiasi. Jos voit toimia näiden ohjeiden mukaan, olet hyvin onnekas ihminen.


1. Katsele mäyräkoiraasi, sen ilmeitä ja eleitä. Laskeudu koirasi tasolle ja tarkkaile sen tekemisiä ja touhuja. Tunnet, kuinka ilo valtaa sydämesi. Ihmiset, jotka näkevät hyviä ja onnistuneita asioita ympärillään, ja osaavat olla niistä kiitollisia, ovat onnellisia ihmisiä.

Taas se könyää tuossa pitkin lattioita meikäläisen perässä. Kerrassaan erikoinen tyyppi! Mutta hei, miten mahtava tilaisuus taas pieneen naamanpesuun...


IMG_5052.jpg


2. Ota ystävällinen, mutta jämäkkä ote mäyräkoirastasi. Paina se varovasti vasten rintaasi. Suurella todennäköisyydellä mäyräkoirasi on heti juonessa mukana, rakastaahan se sinua pyyteettömästi. Elimistöllesi empaattiset tuntemukset ovat hyväksi.

Jestas se sekosi taas. Päivän viides tiukanpuoleinen haliote.


IMG_5417.jpg


3. Puhu mäyräkoirallesi "babytalkia". Sössötä, lässytä, mussuta, ynise ja piipitä. Anna tulla koko sydämesi kyllyydestä. Hyräile ja rallattele. Keinuttele mäyräkoiraa hellästi. Tunne koiran sydämenlyönnit itseäsi vasten. Mieti, miten ihanan lämmin se on. Pieni lämpöpatteri kompaktissa paketissa ja ihan sinua varten! Kun koet empatiaa ja hellyyttä koiran halaamisesta ja paijaamisesta, tuotat itsellesikin mielihyvää.

Kuka ketäkin varten. TUO on minua varten - minun tarpeeni ja toiveeni ovat ykkösluokkaa, mutta jos pelkästään kuuntelemalla tuota sössötystä saan taas sataprosenttisen huomion seuraavaksi puoleksi tunniksi, on päivän missio täytetty..!


hoitoa.jpg


4. Tuoksuttele mäyräkoiraa. Paina nenä kiinni sen karvaan ja vedä syvään henkeä. Jos mahdollista, pöristele koiran mahaa ja kuuntele sen sydämenlyöntejä korvasi kiinni koirassa. Rapsuttele mäyräkoiraa kainaloista.

Jee, juuri siitä, eikun vähän vasemmalle... eikun vasemmalle! Jees, rapsuta juuri siitä!


pusukoira1.jpg


5. Tuoksuttele ja hiero varovasti mäyräkoiran kaikki tassut läpi. Mäyräkoiran tassut tuoksuvat ihanalta.. Silittele koiraa. Voiko olla mitään ihanamman tuntuista, kuin lämpimän koiran karvapeite käden alla? Tunnet, kuinka rauhoitut ja rentoudut. Hymy nousee kasvoillesi. Tilanteessa ei ole mitään keinotekoista eikä pakotettua, vaan olet rento ja sisäisesti tyyni.

Kunhan se ei ota kynsisaksia esiin.. no nyt se taas hymyilee typerän näköisenä. Tehtävä siis suoritettu!


naama3.jpg


Toista terapia tarvittaessa. Ainakin päivittäin. Tai pari kertaa päivässä. Mitä useammin, sen varmemmin saat pidettyä arkiahdistuksen poissa - sillä mikään ei torju arjen harmautta paremmin kuin nakkiterapia! Kehosi ja mielesi jaksavat paremmin, kun saat mäyräkoiran kokoisen annoksen tyytyväisyyttä ja myönteistä energiaa itseesi!


Omena.jpg