Joulumysteeriksi kansan suussa ristitty tapaus hämmensi kaupunkilaisia. Satunnaisesti, ilman selkeää kaavaa tai toimintamallia jouluksi varattuja lahjoja ja ruokia hävisi kaupunkilaisten varastoista. Eräässä tapauksessa jopa asunnon sisällä, vierashuoneessa sijaitsevasta arkkupakastimesta oli hävinnyt kaksi pakettia torttutaikinaa ja pussillinen mustatorvisieniä. Sienet eivät oikein sopineet jouluteemaan. Niiden osalta ei keksitty muuta johtolankaa kuin se, että käsinkirjoitetussa etiketissä oli epähuomiossa lukenut piparitaikinaa 2014. Tutkijaryhmä päättelikin tästä, että kuka ikinä tavaroita haki, osasi lukea, mutta ei erottanut toisistaan piparkakkutaikinakönttiä ja mustatorvisieniä. 

 

Niin, niistä ansoista. Mäyräkoirapoliisi oli kylmähermoisesti järjestellyt piinkovaa toimintamallia. Huolellisesti suunniteltu ja toteutettu ansa oli valmiina. Marketista haetut tavarat pakattiin huomiota herättäen kylmäkellariin ja mäyräkoirapoliisin tutkinnanjohtaja jäi parhaiden nelijalkaistensa kanssa itse vahtimaan tilanteen etenemistä viereiseen kellarikomeroon. Nyt jos koskaan oli tilaisuus narauttaa tekijä itse teossa!

 

joulu.jpg


Aamulla mäyräkoirat heräsivät venytellen ja kyselivät toisiltaan, kenen vahtivuoro oli ollut. Kukaan ei muistanut. Huomattiin kuitenkin pian, että rullakinkku oli hävinnyt viereisestä kopista, vaikka kopin ovi oli lukossa. Tässä ollaan ison asian äärellä, totesi tutkinnanjohtaja. Koko kellari ja komerot tyhjennettiin ja käytiin systemaattisesti tarkalla syynillä läpi. Lattiat, seinät ja katot rullattiin läpi  tassu- ja sormenjälkiteipillä ja suurennuslaseilla tarkasteltiin jokainen sentti. Tulokset olivat kovin laihat. Vasta illalla yksi tutkijaryhmän jäsenistä muisti sanoa, että oli yöllä herännyt kovaan nälkään, ja oli avainta käyttäen hakenut naapurikomerosta kinkun yöpalaksi. Tapahtuman yksityiskohdat sivuutettiin tiedotusvälineissä.  Kukaan ei silti voinut väittää, etteikö mäyräkoirapoliisi tehnyt kaikkensa.

Viimeinen adventti oli lähestymässä ja mysteeri edelleen avoinna. Tutkinnanjohtajalla ryhmineen oli useita tutkintalinjoja, mutta kovin vähän varteenotettavia johtolankoja. Tapausta varten perustettu kuuma linja sai puheluita enemmän kuin joulupukki kerrassaan. Kansalaiset ilmoittivat pienimmätkin vihjeet, joiden olettivat liittyvän tapaukseen. Mäyräkoirapoliisi kävi läpi kaikki vihjeet, jotka vain suinkin ehtivät. Tahti tosin hieman hiipui joulua kohden, ei tosin innokkuuden puutteesta.  Voisi ehkä todeta, että poliisi hieman pulskistui ja alkoi käydä hitaalla. 

Nimittäin kun tutkijat vierailivat kaupunkilaisten kodeissa selvittelemässä vihjeiden todenperäisyyttä, he saivat aina kiitollisilta ja poliisiaan rakastavilta asukkailta aamupalan, lounaan, päivällisen tai muun varsin tuhdin aterian. Lopulta oltiin tilanteessa, jossa tutkinnanjohtajan oli kiellettävä kotikäynnit. Poliisit pullistuivat ja lihoivat, niin että edustusasutkaan eivät enää mahtuneet heidän ylleen. Lisäksi eräs tutkijaryhmän jäsen oli juuri samana päivänä nukahtanut mahansa viereen erääseen kotiin tuhdin lounaan päätteeksi. Hän oli herännyt vasta viisi tuntia myöhemmin vain huomatakseen, että lapset olivat käyttäneet kaikki hänen arvokkaat pierupussinsa ja teippirullansa ja liimanneet hänen otsaansa tarran jossa luki "gansta".

 

v%C3%A4syneetpienempi.jpg
 

Jouluviikon alussa tapahtui merkittävä käänne. Mäyräkoirapoliisin tutkinnanjohtajan sähköpostiin kopsahti erikoinen viesti. 

 

kirje2.jpg

 

TO  BE  CONTINUED .....