Parahin mäyräkoira, tässä sinulle muutama tiivistetty neuvo uudelle vuodelle. 

 

1. Unohda viime vuosi.

Se on ollutta ja mennyttä etkä voi siihen enää vaikuttaa. Voit kuitenkin varmasti huomata, että hyviä asioita tapahtui ja sait paljon aikaan, ehkä opitkin taas jotain ja saavutit uusia etuisuuksia. Kauniit muistot mukavista päivistä säilyvät aina, älä huoli siitä. Mutta nyt: katse eteenpäin kohti kesää ja kirsu kohti uusia tuulia! 

 

hyppy3.jpg

 

2. Nosta kriteereitä.
Yleensä ihmisillä on taipumus vaatia koiriltaan sitä sun tätä. Pitää istua ja maata ja seurata ja totella. Muista aina, että tässä suhteessa sinä olet se joka vaatii. Nosta siis kriteereitä tänä vuonna! Laita palvelijasi yrittämään enemmän. Ole ystävällinen, mutta napakka. He pystyvät kyllä yrittämään kovemmin, jos haluavat. Ja miksi eivät haluaisi, kun sinä pyydät! (käsket).Kun toimit oikein, kannustat ja vaadit sopivassa suhteessa, huomaat varmasti pian edistystä! Tässä on sentään kyse sinun hyvinvoinnistasi!


 
3. Ole rehellinen.
Mäyräkoiralta ei odoteta enempää ja vähempää kuin täydellistä rehellisyyttä. Sinun ei tarvitse totella eikä kuunnella kaikkia sinulle osoitettuja toiveita. Sinun ei tarvitse yrittää olla eikä esittää yhtään enempää kuin mitä olet. Mutta rehellisyys - se on tärkeimpiä hyveitäsi. Rehellisyytesi takia olet vastustamaton. Ole rehellinen tunteissasi ja toiminnassasi, joka päivä tänäkin vuonna. Se tekee sinusta entistä rakastetumman - ethän muuta toivoisikaan!

 

nuotio.jpg

 

4. Vaadi vain parasta itsellesi.
Ota alkaneesta vuodesta kaikki edut irti. Mäyräkoirana olet etuoikeutetussa asemassa. Sinulle sallitaan, suodaan ja annetaan. Ota kaikki vastaan mitä saat ja pidä kaikesta kiinni mitä saavutat. Ylitä myös välillä rajoja ja kokeile uutta. Sinä olet kaiken keskiössä, joten nosta surutta itsesi sille jalustalle, jolle kuulut. Kukas se mäykyn hännän nostaa, ellei mäykky itse? (no palvelijat tietenkin, kun sinua niin arvostavat ja rakastavat, mutta älä laske pelkästään sen varaan).

 

5. Ota joka kuukausi käyttöön joku uusi temppu.
Ota itseäsi niskasta sen verran, että uuden vuoden kunniaksi panostat hyvinvointiisi pitkässä juoksussa. Ota joka kuukausi käyttöön jokin uusi temppu, jolla kiedot palvelusväen entistä tiiviimmin tassusi ympärille. Näin varmistat hyvinvointisi myös jatkossa. Ei sen tarvitse olla mitään suurta; uusi kerjuukatse, suudelma oikeassa paikassa, jokin hassu ilme tai asento. Toimii taatusti mullistavan tehokkaasti: palvelijasi kuluttavat taas päivätolkulla pelkkään ihasteluun, herkkupalojen antamiseen ja kuviesi jakamiseen netissä muille yhtä seonneille.

 

 

kaverit4.jpg

 

6. Edusta rotuasi arvokkaasti ja kunniallisesti (siis mäyräkoira-arvokkaasti).
Olet elävä ja kävelevä esimerkki upeasta rodustasi. Älä ikinä unohda sitä, mikä olet. Tuo tänäkin vuonna esille sitä, mikä mäyräkoira on: pientä mutta suurta. Vahdi ja räyhää, kerjää ja pauhaa, pussaa ja ja halaa, täysillä tunteilla anna palaa.