rakas%20joulupukki2.jpg

Rakas joulupukki,

soitin eilen mäyräkoirain Liittoon, kun en tiennyt, mistä nykyään tilataan joulumieltä ja joulupaketteja. Sanoivat sieltä, etteivät he hoida sellaisia asioita ollenkaan! Heillä on kuulemma mapit täynnä ja pöydillä vinot pinot käsiteltäviä ja käsittelyä odottavia mäyräkoirakansalaisten yhteydenottoja ja valituksia, eivätkä he ehdi ottaa kantaa mihinkään muuhun.  

Niin että pitää kuulemma kirjoittaa Sinulle, Joulupukki! Onpas tämä mennyt vaikeaksi! Sinulle ei kuulemma voi soittaa, paitsi aattona on joku kuuma linja, mutta se on vissiin vaan lapsille. Enkä minä nyt voi oikein odottaa sinne asti ja ottaa sitä riskiä, etten sitten pääsekään puhelimella läpi! Ja miten voisin sitten olla varma, että ehtisit täyttämään toivomukseni. Niin kai se nyt on sitten vaan pakko kirjoittaa!

Hyvä Joulupukki, olen ollut oikein kiltti mäyräkoira koko vuoden! Kaverit sanoivat, että Sinulle pitää aina kertoa rehellisesti, onko ollut kiltti vai ei. Ja että on oikeastaan turha valehdella, koska Sinulla on kätyreitä, jotka ovat seuranneet koko vuoden miten täällä on elelty. Myönnetään siis, että kerran kakkasin villasaalin päälle sohvalle, mutta se oli vahinko (yritin osua sohvatyynylle).

Jos ei myöskään lasketa sitä, että jonkin verran olen saattanut räyhätä ulkona vastaantulijoille, niin muutoin olen käyttäytynyt asiallisesti eikä siinä vielä kaikki - olen ollut pääsääntöisesti myös oikein hyväntuulinen! Paitsi joskus, kun olen oikein nälkäinen, eli useimmiten, olen saattanut olla vähän kiukkuinen. Mutta ymmärräthän rakas Joulupukki, että meikäläisellä on niin pitkä kroppa, että kun etupäästä laittaa ruokaa sisään, niin takapäällä on vielä nälkä. Ja sitten taas kun ruoka ehtii pitkän kehoni loppupäähän, on jo etupäälle tullut uusi hiuko. Niin että kieltämättä oikeastaan koko ajan on vähän nälkä.

No mutta asiaan, hyvä Joulupukki. Kirjoitan Sinulle, koska toivoisin jouluksi muutamia asioita. En ole luonteeltani huikentelevainen, eli kyse olisi ihan kohtuullisista ja pienistä jutuista. Laittaisitko nämä vaikka ovelle-pakettina. Kun minulla menee puolitoista tuntia jos lähden tästä kävelemään postiin. Tai jos ehdit poiketa joulunaikaan, niin sen parempi!

joulu.jpg

1. Voisitko laittaa tulemaan paketillisen oikein pitkiä nakkeja. Uskoisin, että kun sellaisen syön, olisi hiuko hetkeksi taltutettu. Nimittäin sellainen riittäisi kattamaan koko pitkän kroppani - etupäässäkin olisi vielä pureskeltavaa, kun nakki ehtii häntäpäähän. Ruoansulautusjärjestelmäni on näet loppujen lopuksi aika yksinkertainen. Jos nakit on hankala organisoida, niin pystyisitkö järjestämään sellaisen tilanteen, että joulukinkku jää hetkeksi vartioimatta keittiöön?

2. Toivoisin hieman pakkasta ja lunta jouluksi. En tiedä, käykö Sinulle, Joulupukki, koskaan niin, että kun lähdet ulos rapaisella ja kostealla säällä, on muutaman kymmenen metrin jälkeen jo koko vatsanalus märkänä ja kainalot kurassa. Tiedät varmaan, mistä puhun? No meikäläisellehän se on iso ongelma. Että voi tuntua ilkeältä vatsassa! Enhän minä ole kuitenkaan valinnut näitä matalia jalkoja, niin että vatsa viistää maata. Ja sitten pyyhitään ja pestään ja kuivataan. Niin että olisiko mahdollista saada jo kunnon talvi?

3. Älä kuitenkaan laita liikaa pakkasta, jos sopii. Ihan vaan pari, kolme astetta. Muistinko jo mainita sitä, että vatsanaluseni on herkkä? Ei siis jouluksi vesisadetta, kuraa eikä liikaa pakkasta, ok? Onhan se Sinunkin helpompi kulkea, kun on sopivan talvista?

4. Voisitko katsoa, jos löytäisit jostain sellaisen pussilakanan, mikä päästää sisään - ja myös ulos. Piru vieköön kun nykyään on enää hankala löytää pussilakanaa ilman mäyräkoirasulkua! Ainakin täällä päin kaikki pussilakanamallit ovat sellaisia, että ne oikein houkuttelemalla houkuttelevat sisään, mutta odotas, kun pitäisi lähteä käymään jääkaapilla tai vaihtaa nukkumispaikkaa, niin ulospääsy onkin sitten hankalaa.

5. Jos olet jouluna liikkeellä poroilla, niinkuin olen antanut itselleni kertoa, niin muistathan, että olen metsästyskoira. Älä nyt säikähdä, mutta haluan vaan muistuttaa tästä asiasta. Tänäänkin näin metsässä oravan, ja olin melkein syöksymässä sen perään. Mutta sitten säikähdin, kun se jotain sähähti siinä mennessään, ja päätinkin palata mamin helmoihin. Mutta siis kuitenkin, olen metsästyskoira ja pyydänkin, ettet aja porojasi ihan tuohon pihaan. Saattaisin vahingossa säikäyttää niitä, ja kun tällainen näinkin ripeä ja atleettinen metsästyskoira pääsee itselleen ominaisimpiin hommiin, voisi vahingossa tapahtua jotakin ikävää. Ja sitähän emme halua!

5. Kaikille Suomen ja maailman mäyräkoirille pyydän Sinun lähettävän hyvää mieltä ja joulurauhaa sydämeen ja sen nakkipaketin jos vaan mahdollista! Jos nyt joku rotutoverini olisi ollut vähän tuhmempikin, niin olethan kuitenkin suopea kaikille. Me nyt ollaan vähän tällaisia niin me voidaan tehdä kaikenlaista, porilaisen oravan sanoin todettuna. Ja jos niitä nakkipaketteja jää yli, niin ylimääräiset voit laittaa minulle tähän Tampereelle. Ja kaikille mäyräkoirille ja perheilleen lähetäthän tietenkin terveyttä ensi vuodelle! Pystynet järjestämään..? Luotan sinuun, Joulupukki!


Rakkain terveisin,

Hertta

rakas%20joulupukki.jpg