kotisohvalla.jpg

 

Hei Kotisohva,

voiko olla mahdollista, että mäyräkoirani manipuloi minua? Olen ollut hyvin epäuskoinen sen suhteen, että tällainen toiminta olisi sille mahdollista. Mutta jostain syystä kaikki säännöt, jotka olin ottanut käyttöön koiran tullessa taloon, ovat kääntyneet päälaelleen. Tätä nykyä mäyräkoira nukkuu sängyssä, on vallannut sohvan parhaan paikan, saa maharapsutuksia tai leikkikaverin välittömästi pelkän katseen voimalla, sille lämmitetään sauna jne.

Nimim. Kuinka tässä näin kävi

 

Hyvä nimimerkki,

kiertääkö maa aurinkoa? Tuleeko illan jälkeen yö? TIETENKIN mäyräkoirasi manipuloi sinua. Annapas kun hieman valotan sinulle tätä asiaa. Mäyräkoiran manipuloinnilla on neljä eri kehitysastetta: tunnusteleva, kokeileva, reaktiivinen ja syyllistävä.

Jokaisella mäyräkoiralla on sisäänrakennettu manipuloinnin järjestelmä. Prosessi etenee niin, että alamme tunnustella tilannetta (arjen sujuvuutta, perheenjäsenten henkistä vahvuutta, palvelun laatua jne.). Tämä on hyvin hienovarainen vaihe, jossa annamme ihmisten ymmärtää, että he päättävät säännöistä ja toimintatavoista.

Kokeilevassa vaiheessa otamme käyttöön jo hieman keinoja paremman elämänlaadun ja paremman palvelun ja etujen saavuttamiseksi. Nämä keinot ovat vielä tässä vaiheessa varovaisia eivätkä missään tapauksessa liian päällekäyviä (teelautassilmiä, herttaisia eleitä, suukottelua jne.)

Reaktiivisessa vaiheessa saamme jo perheenjäseniltä selvää vastinetta manipuloinnille. Arkeen on muodostunut selvät rutiinit ja toimintatavat, joilla saamme porukat kiedottua tassun ympärille. Tässä vaiheessa ollaan jo sohvilla ja sängyissä ja käytämme häikäilemättä monenlaisia manipuloinnin keinoja, joka meiltä toki ihan sisäsyntyisesti onnistuu (surkeita katseita, piipitystä, kerjäämistä maha lommollaan, muka-palelemista lattialla jne.).

Edistyneimmässä manipuloinnin vaiheessa saamme ihmiset myös tuntemaan syyllisyyttä toiminnastaan. Tämä on erittäin tehokas keino saada palvelu paranemaan. Pystymme vahvasti tuomaan esille mielenpahoittumista, joka puolestaan aiheuttaa syyllisyyttä perheenjäsenissä. Tämä taasen johtaa tehokkaasti parempiin etuihin ja hyvittelyyn. Vain taitavimmat meistä osaavat tämän manipuloinnin korkeimman vaiheen, syyllisyydentunteen aiheuttamisen.

Parahin nimimerkki, mäyräkoirasi on piakkoin saavuttanut syyllistävän vaiheen manipuloinnissasi. Olet menetetty tapaus - mutta älä ole huolissasi. Se ei ole millään tapaa vakavaa tai vaarallista. Vastineeksi ponnisteluistasi saat mäyräkoirasi ikuisen ja vankkumattoman kiintymyksen!

 

******************************************************************************************************************************

Hertta,

vastaa mulle,

kumpi oli ensin, mäyrä vai koira?

nimim. Aapo 6 v.

 

Parahin Aapo,

sinulla on nyt mennyt munat ja kanat sekaisin. Ihan ensimmäisenä oli mäyräkoira. Piirroksia mäyräkoirista on löydetty jo muinaisesta Egyptistä. Vasta tämän jälkeen alettiin jalostaa erityyppisiä koiria ja siinä hötäkässä se paha virhekin sitten tapahtui - vahingossa saatiin aikaan pitkäjalkaisia koiria, eikä niistä ole ollut sittemmin kuin harmia. No kuitenkin.

Mäyrähän sitten puolestaan nousi framille kesällä 2014, kun eräs pahaa-aavistamaton yksilö eksyi Martin "E-Type" Erickssonin ja hänen koiriensa kulkureitille Ruotsissa. Tämä kohtaaminen oli varsinainen uutispommi ja tämän jälkeen kaikki ovat tunteneet tämän viirunaamaisen eläinlajin. Mäyrä ei voi siis kulkea enää missään incognito. Mäyräkoirillahan tämä "vitsaus" on ollut jo sieltä muinaisen Egyptin ajoista alkaen.

 

********************************************************************************************************************************

 

Hyvä Hertta,

Minulla on ongelma. Mäyräkoirani pitää minua pilkkanaan. Se pystyy aivan mainiosti olemaan yön yli pissaamatta. Mutta auta armias, jos jätän sen vaikka käydäkseni kaupassa, niin se on taatusti sillä välin nostanut koipeaan sohvankulmaan. Naapurit valittavat myöskin sen haukkumisesta. Auttaisiko Thundershirt tai sitruunapanta?

nimim. epätoivoinen

 

Parahin epätoivoinen,

mikäli et löydä helposti markkinoilta pakkopaitaa, niin kokeilepa tärkätä lakana, vedä se mankelin läpi ja pyydä perheenjäsentäsi tai naapuriasi pyörittelemään sinut tiukasti sen sisälle. Tätä ennen kannattaa muistaa varata lähietäisyydelle vähän juotavaa ja välipalaa. Jätä auton ovet ja ikkunat auki ja eilen ostamasi kannettava etupenkille. Tarkkaile menoa kadulla tai pihalla ja yritä estää kannettavasi katoaminen menemättä ulos.

Purista mehuksi kolme sitruunaa. Kaada mehu suihkepulloon ja pyydä avustajaa suihkauttamaan mehua aina kasvoillesi, kun erehdyt avaamaan suusi. Tämän kokeen jälkeen olet entistä läheisempi mäyräkoirasi kanssa ja voitte tuntea syvää yhteyden tunnetta. Toinen vaihtoehto on, että hankkiudut eroon sohvastasi. Pidä lattialla vain patjaa, jonka käärit aina rullalle ja laitat komeroon, kun lähdet pois huoneistosta. Yksinkertaista?

 

**********************************************************************************************************************************

Hei palstanpitäjä,

onko totta mitä sanotaan, että mäyräkoiralla on iso ego? Harkitsen itselleni mäyräkoiraa, mutta en halua mitään hankalaa lemmikkiä!

Nimim. en harrasta metsästystä

 

Hyvä nimimerkki,

Mäyräkoiralla ei ole iso ego. Tämä on ikuinen ja toteennäyttämätön legenda, jota meistä viljellään. Asia on niin, että ego on ihan normaalin kokoinen. Mutta se on ängetty pakettiin, joka jäi hieman naftin kokoiseksi. Kenties tässä kävi niin, että materiaali loppui kesken tai piti saada kaikki mahtumaan mahdollisimman pieneen pakettiin ergonomiasyistä. Mäyräkoirahan on kuitenkin luolametsästäjä. Ego ei ihan mahdu sille asettuihin raameihin, ja siksi se välillä vähän pursuilee saumoista ja reunojen yli. Mutta ei, se itse ego ei ole ollenkaan niin iso kuin väitetään!

 

omalla%20%20vastuulla.jpg