Pirkanmaan mäyräkoirapoliisin itäinen jaosto pyytää yleisön apua. Viikonloppuna sattui koillis-Tampereella ei välttämättä niin harvinainen, mutta röyhkeydessään hyvän maun ylittävä rikos. Eräässä tamperelaiskodissa oli varauduttu sukulaisten varalle ja käyty tekemässä hankintoja viikonlopun ruokapöytään. Olipa myös, harvinaista kyllä, haluttu varsin herkutella ja olikin tehty mansikka-aiheinen muropohjatorttu kahvileiväksi. Tutkintailmoituksen ja poliisin saamien tietojen mukaan kaikki oli sujunut suunnitellusti siihen saakka, kun talonväki oli siirtynyt hetkeksi pihan puolelle, ilmoituksensa mukaisesti nurmea leikkaamaan ja pihaa siistimään. Muropohjakakku oli siksi aikaa jäänyt pöydälle.

Isäntäväen palatessa sisään hieman myöhemmin, oli tilanne sekava. Tästä on nyt monenlaista näkemystä, mutta ilmeisesti lähinnä totuutta on se selostus, jonka mukaan kakku oli tärvelty, matto kermassa ja mansikkahillossa sekä kämppä yltympäriinsä tahmeissa jäljissä. Tilanteen erityispiirteet huomioon ottaen paikalle lähetettiin mäyräkoirapoliisin kovia keinoja kaihtamaton ryhmä.

Ryhmänjohtajan mukaan tilanne heidän saapuessaan paikalle oli seuraava: anoppi istui pihalla. Talonväki seisoskeli lamaantuneena keittiön välittömässä läheisyydessä. Rikospaikka oli sekava, mutta kuten ennakkoon oli annettu ymmärtää, kakku oli räävittynä lattialla ja tahmeata hilloa oli ympäri kämppää. Tutkintaryhmä alkoi heti tuoreeltaan selvittää tilannetta. Valitettavasti kuitenkin aikaa oli kulunut jo lähes tunti siitä, kun talonväki oli ensimmäistä kertaa huomannut rikoksen tapahtuneen.

Puolen tunnin tutkimusten jälkeen tehtiin erittäin merkittävä läpimurto. Paikalla oli ollut nauhoittava videovalvonta! Osa ryhmästä lähti heti analysoimaan nauhoitteen sisältöä. Valitettavasti tämän tyyppisistä rikoksista suurin osa jää selvittämättä, mutta tässä oli uskomaton tuuri, kun valvontanauha löytyi.

Mäyräkoirapoliisi pyytääkin nyt valveutuneen yleisön apua. Nauhalta löytyi (osin hieman heikkolaatuista) materiaalia ja sieltä saatiin poimittua otoksia viimeisten kuluneen kahden tunnin ajalta. Poliisi pyytää kaikkia mahdollisia vihjeitä kuvissa näkyvästä tyypistä. Vaikuttaisi siltä, että hänellä saattaa olla jotain tekemistä tämän rikoksen kanssa. Hän on saattanut ilmaantua paikalle valeasussa, josta indikoisi kuvissa nähtävä päähine.

 

WANTED11.jpg

 

wanted13.jpg

 

 

wanted16.jpg

 

Valvontakameran perusteella kuvissa näkyvä henkilö on ilmaantunut rikospaikalle hyvin pian talonväen siirryttyä pihan puolelle. Mistä tämä otus on tullut, siitä ei ole tietoa. Nauhan perusteella hän suuntaa hyvin määrätietoisesti kohti pöytää ja kakkua. Akrobaattisesti käyttäytyen hän saa kakun käpäliinsä ja rikos on hyvää vauhtia etenemässä pisteeseen, josta ei ole paluuta.

 

wanted12.jpg

 

 

 

wanted15.jpg

 

Tärveltyään kakun eli syötyään siitä kermapinnan, puoliksi hillot sekä kolme mansikkaa tämä kutsumaton vieras rohkenee vielä jäädä rikospaikalle. Hän pieraisee äänekkäästi ja ähisee vähän aikaa paikoillaan.

 

wanted14.jpg

 

Ilmeisen tyytyväisenä itseensä hän kiertää huoneiston läpi ikäänkuin etsien vielä jotain muutakin tärvellettävää. Samalla hän jättää tassukoon kaksi kerma- ja hillojälkiä ympäri huoneistoa. Lopulta tunkeutuja livahtaa kameroiden ulottuvuuden ulkopuolelle.

Tutkijat eivät ole uskoa silmiään tämän röyhkeän rikoksen edessä ja pyytävätkin nyt havaintoja valvontakameran kuvien näköisestä kulkijasta viime viikonlopun ajalta koillis-Tampereella. Kaikki pienetkin vinkit otetaan kiitollisuudella vastaan. Tutkinnan läpimurtoon ja tunnistukseen johtavasta vihjeestä myönnetään palkkio.